söndag 17 februari 2019

Ekonomipoddar

En bra podcast kan vara både rolig och lärorik, men faktum är att det är väldigt få som är just det- både roliga och lärorika. 
Fördelen med poddar är att informationen är rykande färsk och du kan lyssna när du sitter i bilkö, tränar eller stryker skjortan. 
Det finns en uppsjö av ekonomipoddar, och det svåra är att kunna sortera bort dåliga råd från goda i informationsflödet. Lyckas man med det, så har man mycket att hämta! 
Inlägget innehåller affiliatelänkar. 

Image courtesy of blackzheep at FreeDigitalPhotos.net

  • Avanzapodden drivs av Johanna Kull och Nicklas Andersson som är sparekonomer på Avanza och de tar upp allt som har med ekonomi, sparande och investeringar att göra. Det här är en riktigt bra podd om du är lite nyare på investeringsområdet!
  • Investerarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs Nicklas Andersson som är sparekonom på Avanza. Syftet med podden är att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Podden släpper ett nytt avsnitt varje måndag, och tar upp olika teman kring aktier, fonder, privatekonomi och sveper också igenom de viktigaste finansnyheterna.
  • Börspodden, där investorerna Johan och John lär dig allt de kan om börsen, livet som daytrader och lite till. Denna podd är både rolig och lärorik och är en av de bättre poddarna som som handlar om ekonomi.
  • Sparpodden drivs av Nordnet, och den ger dig framför allt en bra grund att stå på om du är lite mer ny i investeringsvärlden. Du har som lyssnare möjlighet att påverka vad som tas upp, och i varje avsnitt diskuteras även ett par lyssnarfrågor. Det finns riktigt många avsnitt att välja mellan om du vill utöka din kunskap. 
  • The Investors Podcast är en amerikansk podcast som håller väldigt hög kvalitet, och ett minimum av utfyllnadssnack. Podden har kört sedan 2014 och släpper ett avsnitt varje vecka, vilket gör att det finns över 230 avsnitt att välja mellan. 
  • Kapitalet hette tidigare Fondpodden och drivs av Jacob Bursell och tar upp i princip allt som handlar om ekonomi. Väldigt välgjorda och värd att lyssna på! 
  • Börssnack är en bra podd med fokus på fundamental analys av enskilda bolag samt omvärldsanalyser och annat som påverkar de finansiella marknaderna. Podden drivs av Jonas Olavi på Alfred Berg fonder och Erik Hansén som bland annat är marknadsanalytiker på IG-markets.
  • Macro VoicesErik Townsend startade som software-entreprenör men sadlade om till hedgefond-förvaltare. Podden, som startades 2006, kommer med ett nytt avsnitt varje vecka, och har framförallt fokus på makro-ekonomi, vilket gör att den påminner lite om att läsa i Wall Street Journal eller lyssna på en utvidgad version av Ekonomiekot i P1. 
Dessa är mina favoriter som jag lyssnar på regelbundet. Utöver dem ovan finns en uppsjö av poddar som jag lyssnar på lite då och då, till exempel: Market Makers, Mad Money, Affärsmodellpodden, Ett Rikare liv, Finanspodden osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar