måndag 18 mars 2019

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson är en klar favorit i min portfölj! 
De består av över 250 bolag i 57 länder och har över 114 000 medarbetare vilket gör dem till ett av världens största bolag inom healthcare. Johnson & Johnson tillverkar bland annat receptpliktiga och receptfria läkemedel, medicinsk utrustning och hudvårdsprodukter. Koncernen består av tre divisioner: Consumer Health Care, Pharmaceuticals och Medical Devices & Diagnostics. 

Johnson and Johnson kvalificerar för att få kalla sig Dividend King, som är en titel som bolag erhåller när de har höjt utdelningen minst 50 år i rad. 
Analytiker menar att man kan förvänta en något mindre tillväxt i bolaget under 2019 jämfört med 2018. Detta beror på flera faktorer; dels på skandalen som med asbest i babypuder, men även på att flera läkemedelspatent löper ut, vilket gör dem mer konkurrensutsatta. 
Bolaget har utdelning fyra gånger per år, vilket gör att man får ett fint kassaflöde över året. Utdelningsmånaderna är:
  • Mars
  • Juni
  • September
  • December


X-dagen, alltså den sista dagen för att köpa aktier för att få ta del av utdelningen infaller en månad innan ovanstående. 
Den årliga direktavkastningen är 2,62%, och eftersom bolaget handlas i USD, så påverkas summan du får, av den aktuella dollarkursen.
Jag tror absolut på bolaget, som hela tiden gör stora satsningar inom t.ex. läkemedel. I dagsläget äger jag endast 4 st. aktier, och de gav mig drygt 33,50 kr i utdelning i mars, men planen är att öka regelbundet till åtminstone 100 aktier. 
Länk till Johnson & Johnson hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar